Restauracja U Fukiera to miejsce znane i cenione przez gości przybywających nie tylko z różnych stron naszego kraju, ale również świata, które stanowi żywy obraz malowany na przestrzeni lat przez wybitną restauratorkę Magdę Gessler. Jej niezwykła charyzma, wyczucie estetyki oraz miłość do polskiej kuchni sprawiają, że restauracja jest niezwykłym miejscem - wehikułem czasu, dzięki któremu goście mogą odbyć fascynującą podróż do przedwojennego kraju. A wszystko to dzięki wyjątkowym, niezapomnianym połączeniom smakowym, które raz poznane, nie pozwalają o sobie zapomnieć.
Miejsce hołdujące polskiej tradycji, w którym wykorzystywane są pradawne receptury cieszące się uznaniem najbardziej wymagających osób, zachwyca pięknym wystrojem wnętrz, niezwykłymi smakami, wyjątkowymi zapachami, a także nietuzinkowym klimatem. To restauracja, która zachęca do patrzenia na danie, jak na dzieło sztuki, w której przebywanie staje się wybitnym spektaklem tworzonym przez kucharzy, kelnerów oraz gości. U Fukiera nie ma mowy o przypadkowości, a każdy szczegół odgrywa wielką rolę.
Fascynujące przedstawienia tworzone są tutaj codziennie od nowa, wyróżniając się najwyższym poziomem estetyki oraz gwarantując doskonałe doznania - nie tylko smakowe. Warto tu przybyć, aby móc tego doświadczyć.
Rodzinna restauracja, którą prowadzi Magda Gessler, to jedno z najchętniej wybieranych miejsc na warszawskiej Starówce. Charakteryzuje się bardzo dobrą lokalizacją, a także znajomością potrzeb klientów, otwartością na ich zróżnicowane gusta. U Fukiera można liczyć na skomponowane w interesujący sposób przekąski tworzone z takich składników, jak śledzie, dziczyzna czy starannie wyselekcjonowana wołowina. Najlepsza kuchnia polska zapewnia również smakowite zupy, bogaty wybór dań głównych złożonych z ryb oraz mięs, na długo zapadające w pamięć sałaty oraz desery stanowiące idealne zwieńczenie każdego posiłku.
U Fukiera to restauracja w centrum Warszawy, która zaprasza całe rodziny, otwierając się na potrzeby nie tylko dorosłych, ale także dzieci. Magda Gessler nieustannie tworzy miejscem przyjazne, gwarantujące niezwykłe doznania smakowe i estetyczne, które doceniane są przez gości przybywające z różnych stron świata.
Warto zauważyć, że oprócz przygotowywanych według tradycyjnych receptur dań kuchni polskiej, w restauracji można również skosztować wybornych trunków alkoholowych. Propozycje pochodzące z Polski, Hiszpanii, Francji, Włoch czy Węgier na pewno trafią w gusta wszystkich miłośników win.
Artykuł partnera.